Generalinis direktorius
 
 
 
 
Lankytojų statistika
Iš viso apsilankė: 2048121
Šiandien apsilankė: 2731
Dabar naršo: 100
Klausimai-atsakymai
Bendrieji klausimai
2014-04-17
Laba diena.

As esu Rusijos pilietė, nuolat gyvenu (turiu leidima nuolat gyventi) ir dirbu LR. Mano vaikai - Lietuvos piliečiai. Aš noriu su vaikais išvykti gyventi ir dirbti į Vokietiją. Ar mano dokumentai atitinka žemiau nurodytais reikalavimais ?

Gavau iš Vokietijos atsakymą

Piliečiai nepriklausančiose ES šalyse , kurios TURI tam leidimą gyventi arba ilgalaikio buvimo ( kategorija " D " ) viza gyventi Lietuvoje , gali būti Vokietijoje iki 90 dienų per šešis mėnesius be vizos. Būnant ilgiau nei 90 dienų per pusę metų ir ar darbo yra
Kreiptis dėl vizos prieš įrašas ( tai registracija) nebūtinas , ir leidimas gyventi gali būti taikomos kompetentingos imigracijos institucijos Vokietijoje dokumentu, kai užsieniečiai
Turi vieną iš šių Lietuvoje gyventi kortelės :
- " Gyventojo kortelė šeimos nariams , Sąjungos piliečio " pagal 10 straipsnio 1 dalį
Direktyvos 200438EG: „Europos Sąjungos valstybės narės piliečio šeimos nario
leidimas gyventi Lietuvos Respublikoje“ (Republic of Lithuania residence permit for
family members of EU Member States' nationals – card)
- " Leidimas nuolat gyventi EB " pagal Direktyvą 2003109EB : " ilgalaikis gyventojas - EB "

Ar mano leidimas nuolat gyventi Lietuvos respublikoje ir yra taip vadinamą kortelė?

Tai Vokiškas atsakymas.

(Staatsangehörige aus Nicht-EU-Staaten, die mit einer gültigen Aufenthaltserlaubnis oder einem Visum für den langfristigen Aufenthalt (Kategorie "D") in Litauen leben, benötigen für Besuchsreisen nach Deutschland von bis zu 90 Tagen im Halbjahr kein Visum. Auch für Aufenthalte von mehr als 90 Tagen pro Halbjahr undoder Erwerbstätigkeit ist die Beantragung eines Visums vor Einreise nicht erforderlich und der Aufenthaltstitel kann bei der zuständigen Ausländerbehörde in Deutschland beantragt werden, wenn der Ausländer im Besitz einer der folgenden litauischen Aufenthaltskarten ist:
– „Aufenthaltskarte für Familienangehörige eines Unionsbürgers“ gemäß Art. 10 Abs. 1 der Richtlinie 200438EG: „Europos Sąjungos valstybės narės piliečio šeimos nario
leidimas gyventi Lietuvos Respublikoje“ (Republic of Lithuania residence permit for
family members of EU Member States' nationals – card)
– „Erlaubnis zum Daueraufenthalt-EG“ gemäß Richtlinie 2003109EG: „ilgalaikis
gyventojas - EB“
In allen weiteren Fällen nimmt die Botschaft weiterhin Anträge entgegen.
Antragsformulare)
<< 1 ... 3 4 5 6 7 ... 13 ... 25 >> 
Užduokite savo klausimą:
Pasirinkite klausimų katalogą:
Jūsų vardas:
El. pašto adresas:
AntiSpam
Atkreipiame dėmesį, kad informacija, kurią asmuo pateikia klausimui skirtame laukelyje, automatiškai yra talpinama į Europos teisės departamento internetinę svetainę jos nekoreguojant.
Apie departamentą
Istorija